Help mee met opzet van de ZadenBieb

HOF VAN TWENTE/ HENGELO - In april krijgen de bibliotheken van Hengelo en Hof van Twente een bijzondere uitbreiding: een ZadenBieb.

De Natuur- en milieuraad biedt de ZadenBieb in april aan als maatschappelijk cadeau ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan. Zij willen iedere inwoner van de gemeenten Hengelo en Hof van Twente laten kennismaken met het zelf zaaien en oogsten van groente en bloemen. Een ZadenBieb is net zoiets als een gewone bibliotheek alleen dan met het uitwisselen van zaden. Een ZadenBieb bestaat uit een collectie met verschillende groente- en bloemzaden, die je gratis kunt meenemen bij de bibliotheek. Kweek je groenten en bloemen thuis op en breng na de bloei de zaden van de mooiste planten weer terug naar de ZadenBieb. Zo ontstaat er weer een collectie verse zaden voor volgende jaren.

Oproep startcollectie
Om de ZadenBieb te kunnen starten zijn zaden nodig. Ze doen daarom een oproep aan alle inwoners om kiemkrachtige zaden te doneren aan de Bibliotheek. Zaden van groenten, kruiden en bloemen kunnen via de brievenbus ingeleverd worden bij Bibliotheek Hengelo Stad, Bibliotheek Delden en Bibliotheek Goor. Zij zorgen ervoor dat alle zaadjes worden verpakt in kleine papieren zakjes voor de uitleen. Lever gezeefd zaad aan in aparte enveloppen, voorzien van de naam van de plant, de kleur van de bloem, de bloeitijd en eigen naam en e-mailadres. De ZadenBieb is een initiatief van Bibliotheek Hengelo, Bibliotheek Hof van Twente en de Natuur- en Milieu Raad Hengelo e.o. in samenwerking met Groei & Bloei Hengelo, Vereniging van Volkstuinders Delden, Stadslandbouw Hof van Twente en de Groene Loper Hof van Twente.

Meer berichten
 
Auto zoeker