Foto: Martin Meijerink

Felicitaties voor 100-jarige Jo Jansen–Harmsen in Hengelo

HENGELO - Afgelopen week was het een bijzondere week voor Jo Jansen – Harmsen. Ze wist maar al te goed dat ze haar honderdste verjaardag in beperkte omvang kon gaan vieren. Maar dat burgemeester Sander Schelberg haar persoonlijk kwam feliciteren in haar kamer in huize Backenhagen, daar was ze compleet door verrast.

Burgemeester in coronatijd, gewapend met mondkapje, maar ook met een prachtig boeket bloemen en de felicitaties die namens het gemeentebestuur door haar eigen burgervader werden overgebracht. Ze was zelf al geraakt geweest door corona maar deze sterke 100-jarige wist de strijd tegen het virus aan te gaan. Ze denkt dat de vele harinkjes die door haar zoon zijn aangereikt het juiste medicijn is geweest.

Actieve Hengelose
Voor de Hengeloërs van toen en nu: Jo Jansen–Harmsen woonde destijds aan de Berfloweg in Hengelo. Ze was actief bij de speeltuin- en buurtvereniging De Jeugd. De voorzitster van destijds weet nog dat Jo Harmsen actief was bij de kindercrèche en bij de bingomiddagen. Voor mij is Jo Jansen–Harmsen de vrouw van Piet Jansen, spoorman en spoorvriend van destijds. Beiden vervulden bij de sport en ontspanningsvereniging NSH Hengelo een actieve rol. Naast de felicitaties van het gemeentebestuur brengt de redactie van de Hartkrant Hengelo de felicitaties over. Jo van harte proficiat!

Tekst: Martin Meijerink

Meer berichten