Sneeuwpret voor judoërs JPT bij Twentebad

Sneeuwpret voor judoërs JPT bij Twentebad

HENGELO - Wat doe je als club wanneer je buiten niet meer gewoon kunt sporten door het weer: precies, je houdt een sneeuwfeest. En een feest werd het op het terrein van het Twentebad in Hengelo: sneeuwballen gooien, met z’n allen de leraar bekogelen, wedstrijdje sleetje rijden, de hoogste muur bouwen en afsluiten met chocolademelk en koek.

Centraal stond het elkaar ontmoeten, plezier maken en dit zonder teveel interventie van volwassenen. Dus niet ouders die de sleetjes trokken maar de kinderen zelf. Het sneeuwballen gooien was van korte duur: de sneeuw plakte niet echt, zodat al snel werd overgegaan tot inzepen. En daarvoor was het leeftijdsverschil binnen de groep te groot.

Veel pret
De moderne kunststof sleeën zijn vooral bedoeld om van een al gladde helling af te glijden. Zonder helling en op verse sneeuw is een geheel nieuwe uitdaging. En geen papa’s en mama’s om te trekken, nee lekker alles zelf moeten doen. En dat deden ze. Vol enthousiasme trokken ze elkaar het terrein over, vallend en opstaand en vooral met een grote lach en rood hoofd. En nee, de sneeuw plakte bijna niet. Dus werd de iglo een muur. En de muur bij de meesten een berg. In vier groepen werd gebouwd, samen gewerkt en samen gelachen. Het meidenteam hield zich met ijzeren discipline aan de opdracht muur en was het enige team met op het eind een muurtje. Op de begeleiding na, die vond dat ze mee mochten doen en als grote kerels razendsnel een muur hadden gebouwd. Die door de jongsten even snel weer werd omgegooid als zijnde oneerlijke concurrentie. En terecht natuurlijk. De meiden hadden uiteindelijk de hoogste muur en Luuk Briët was de meest originele muur. Ter afsluiting van het sneeuwfeest was er voor iedereen chocolademelk of ranja met koek. En zo was het uur veel te kort en zo weer voorbij.

Bedankt
"Marjolein Weber, bedankt voor de goede verzorging en Bjorn Linde en Twan Weber, bedankt voor alle ondersteuning die jullie onze leraren Martin en Rita bieden bij de lessen", aldus Judo Promotion Twente in hun verslag. Zin om een keer mee doen? Kijk op: www.judopromotion.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker