Naleving van de corona-regels blijft belangrijk komende tijd
Foto: David Stassen

Naleving van de corona-regels blijft belangrijk komende tijd

HENGELO - Deze weken volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Zowel op positief als negatief vlak. De verlengde lockdown, nieuwe virusvarianten die de ronde doen, maar ook: het vaccineren begint deze week eindelijk in Twente. Ook in Hengelo kijken we met enthousiasme uit naar een langzame terugkeer naar het 'oude normaal'.

Nu het vaccineren eindelijk is begonnen overheerst een bepaalde feeststemming. Zo zagen we in creatief Nederlands al de 'vaccinatieextase' voorbijkomen op Twitter. Hierin schuilt ook gelijk een zeker risico; we moeten ons ook de komende maanden nog goed aan de regels blijven houden. Het zal immers nog een tijdje duren voor de meeste Nederlanders gevaccineerd zijn. Zelfs dan zijn er nog onzekerheden over de bescherming op langere termijn.

Goede informatie
Een wat zorgwekkender ontwikkeling is bijvoorbeeld de flyers met desinformatie die in Twente verspreid zijn, met onjuiste informatie over het coronavaccin. Ook de gemeente Hengelo waarschuwde hiervoor. De juiste informatie is te vinden op www.coronavaccinatie.nl. Ook op de website van de GGD Twente (www.ggdtwente.nl) staan antwoorden op veel gestelde vragen.

Huidige stand
De GGD Twente houdt voor de hele regio actief de coronacijfers bij. In Hengelo zit het aantal besmettingen rond de 400 per 100.000 inwoners, per week. Dit is al een verbetering ten opzichte van de afgelopen tijd. Toch zitten we in Twente als geheel nog wel boven het landelijk gemiddelde van 292 besmette personen per 100.000 inwoners.

Handhaving belangrijk
De gemeente benadrukt dat het ook voor ondernemers belangrijk blijft om zich de komende tijd aan de regels te houden. In de praktijk zoeken mensen nog vaak de randjes op van wat wel en niet mag. Zo zijn afhaalmogelijkheden bij winkels alleen toegestaan in bepaalde branches die geopend mogen zijn. Afhalen bij bijvoorbeeld een kledingwinkel of electronicazaak mag dus niet. Wel kunnen ondernemers bezorging aanbieden. De gemeente zal ook de komende tijd strikt handhaven op deze regels.

Meer berichten
 
Auto zoeker