Foto-expositie in de A-galerie

Foto-expositie in de A-galerie

HENGELO - Sinds 8 januari exposeert fotograaf Rick Nederstigt in de A-galerie van Aveleijns creatieve dagbestedingslocatie AtelierZ. De expositie heeft als titel ‘In Karrenterre’. Het bestaat uit portretten van de bewoners van de verschillende locaties van Aveleijn ten tijde van de coronacrisis.

De titel verwijst naar de eerste lockdown, een tijd waarin veel kwetsbare groepen in quarantaine moesten. Van iedereen werd (en wordt) verwacht zoveel mogelijk binnen te blijven. Nederstigt is tijdens deze periode de straat opgegaan om de gevolgen voor het virus voor de samenleving met zijn camera vast te leggen. Na weer een avond lege straten en gesloten winkels te hebben gefotografeerd, werd zijn aandacht getrokken door een van de bewoners van woonlocatie De Groene Bogen in Enschede. Diegene vroeg of hij niet een keer de bewoners wilde fotograferen. Doordat de fotograaf zowel als buurtbewoner als vrijwilliger bekend was met deze locatie, stond hij een half uur later al verschillende bewoners te fotograferen. Natuurlijk geheel volgens de regels: hij stond buiten, zij bleven binnen ‘In Karrenterre’. Naarmate de crisis voortduurde nam het aantal aanmeldingen van andere zorglocaties voor een fotoshoot ook toe. Zo was er uiteindelijk meer dan genoeg fotomateriaal om een expositie te kunnen organiseren.

Coronaproof
Er is uiteraard geen officiële opening geweest, met speeches en dergelijke. De portretten zijn volledig achter glas te bewonderen. Ben je benieuwd? Loop even langs, de A-galerie vind je aan Steijnstraat 16 in Hengelo.

Meer berichten
 
Auto zoeker