Jaarwisseling mooi rustig verlopen in Hengelo

Jaarwisseling mooi rustig verlopen in Hengelo

HENGELO - We zitten al weer in 2021! Hebt u net als ons ook zo genoten van de feestdagen? Ondanks alles werd het toch nog erg gezellig én vooral veilig. De hulpdiensten, gemeenten en andere organisaties riepen mensen op om de feestdagen zoveel mogelijk thuis in kleine kring te vieren. Hier werd gelukkig redelijk goed gehoor aan gegeven.

Een goede voorbereiding is het halve werk; daarom kwam de overheid al vroeg met diverse maatregelen om de veiligheid rond de kerstdagen en jaarwisseling te garanderen. Zo werd een landelijk vuurwerkverbod ingevoerd, waardoor alleen de lichtste categorie vuurwerk afgestoken mocht worden. Over het algemeen hebben mensen zich hier goed aan gehouden; de traditionele verkoopdagen voor 31 december waren erg rustig en alleen op oudejaarsdag zelf werd fanatieker afgestoken. Hengelo koos er voor om een mooie lichtshow op te zetten. Vanaf acht lichtpunten in de stad werd een uitgebreide show gehouden. Een kleurrijk en mooi afscheid van een bewogen jaar. Zo kon iedereen veilig thuis genieten van een mooie en vooral veilige show. De gemeente nam verder wel de nodige voorbereidingen, ondanks het vuurwerkverbod. Zo werden afvalbakken en hondenpoepbakken weggehaald. Hengeloërs die schade willen melden kunnen dit doen via de BuitenBeter-app.

Weinig incidenten
De Twentse gemeenten, politie en brandweer spraken over het algemeen van een relatief rustige jaarwisseling. De politie verrichtte in totaal acht aanhoudingen, waaronder twee in Hengelo voor openbare dronkenschap en belediging. Er hebben zich geen grote ordeverstoringen voorgedaan. In een aantal gevallen zijn er in goed overleg met de brandweer wel wat vreugdevuren beëindigd. Overdag werd door boa’s opgetreden tegen grotere groepen en vuurwerkoverlast. Een aantal jeugdigen kreeg een doorverwijzing naar Halt. De Ziekenhuisgroep Twente had het wat rustiger dan gebruikelijk met vuurwerkletsel; in totaal werden er in de regio drie vuurwerkslachtoffers behandeld en zeven bij huisartsenposten. De brandweer moest in totaal 72 keer uitrukken, wat fors minder is dan afgelopen jaar, toen met 128 keer in actie moest komen voor buitenbranden. In Hengelo werd de brandweer ingeschakeld voor een autobrand.

Meer berichten
 
Auto zoeker