Afscheid Freule van de nacht

Afscheid Freule van de nacht

HENGELO - In januari 2019 werd Marijke Agterbosch de nieuwe Nachtburgemeester van Hengelo. Op 1 januari 2021 liep deze periode af. Agterbosch noemde zich de ‘Freule van de Nacht’ en kijkt met een goed gevoel terug op deze twee onbezoldigde jaren.

Naast eigen initiatieven is ze uitgenodigd bij verschillende gelegenheden, zoals openingen bij exposities, opening Spoedpost Hengelo (Spoedpost huisartsen Twente), meedenken bij gemeentelijke activiteiten. Ze interviewde Hengelose horeca-eigenaren; Erna ter Haar maakte de video’s. Deze werden geplaatst op Facebook, @nachtburgemeesterhengelo. Hier is ook een interview met haar te vinden: ‘Wat doet een Nachtburgemeester’? gemaakt door vrijwilligers van Carintreggeland TV. Radio Hengelo heeft haar geregeld als gast uitgenodigd.

Afgelastingen
Door de corona-inval afgelopen jaar heeft de Freule geplande activiteiten moeten cancelen. Zondag 20 december zou ze afscheid nemen en haar opvolgster Irma Bruggeman zou dan geïnaugureerd worden. Helaas was COVID-19 opnieuw spelbreker. De Stichting Nachtburgemeester Hengelo heeft het plan opgevat een boek te maken waarin activiteiten van de Nachtburgemeester met foto’s worden opgenomen.

Weg met messen
Als laatste activiteit heeft de Nachtburgemeester ‘Freule van de Nacht” de oproep gedaan dat het dragen van steekwapens en messen verboden wordt en dat dit verbod wordt opgenomen in de APV van Hengelo. Iemand neersteken dient geen enkel doel. Daarom luidt haar slogan voor het nieuwe jaar: ‘Hengelo, steekwapens en messen vrij’. Ze wenst haar opvolgster Irma Bruggeman veel succes. Marijke is een bevlogen vrouw, creatief en altijd in de weer en ten goede gericht. Wij, de redactie van de Hartkrant blijven haar volgen. Nu in de strijd om het behoud van de gratis Weggeefwinkel in Hengelo.

Foto en tekst: Martin Meijerink

Meer berichten