Cursus ‘Voorlezen is een feest’ bij Volksuniversiteit

Cursus ‘Voorlezen is een feest’ bij Volksuniversiteit

HENGELO - Ik ben Helene Huizenga en start op 20 januari, tijdens de Nationale voorleesdagen 2021, met de cursus ‘Voorlezen is een feest!’ bij de Volksuniversiteit Hengelo. Naast deze cursus geef ik komend voorjaar ook een cursus ‘Storytelling’. Naast docent bij de Volksuniversiteit ben ik jeugdbibliothecaris en verhalenverteller en verzorg ik optredens, workshops en cursussen in vertellen én voorlezen.

Verhalen zijn van jongs af aan al mijn passie. De keus om de bibliotheekopleiding te gaan doen lag dus voor de hand. Als jeugdbibliothecaris heb ik een prachtig beroep, namelijk kinderen en volwassenen kennis laten maken met verhalen door ze voor te lezen. Als verhalenverteller door de verhalen te vertellen. Mooi kunnen voorlezen en boeiend kunnen vertellen van verhalen zijn vaardigheden die ik in mijn cursussen wil overbrengen. Belangrijk vind ik dat de deelnemers er plezier aan beleven, maar ook dat ze handvatten meekrijgen om het voorlezen en vertellen zelf in de praktijk te brengen. De cursus Voorlezen is een feest! is bedoeld voor ouders en verzorgers van jonge kinderen (0-6 jaar) die nóg leuker willen voorlezen, met als doel het plezier van voorlezen tussen ouder/verzorger en kind te stimuleren.

Meer informatie
De Volksuniversiteit Hengelo organiseert ook in 2021 weer uiteenlopende cursussen en workshops. Kijk voor meer informatie op: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Helene Huizenga

Meer berichten