Weer subsidie groene daken in Hengelo vanaf 1 januari 2021

Weer subsidie groene daken in Hengelo vanaf 1 januari 2021

HENGELO - De gemeente Hengelo wil graag meer groene daken zien in de stad. Nee, er komt geen bus verf aan te pas, maar wel beplanting. Groene sedumdaken gevuld met vetplanten bieden namelijk veel voordelen.

Een dak met beplanting is niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam. Sedum, een soort vetplantje, kan namelijk veel water opslaan. Hierdoor verminderen dit soort groene daken wateroverlast tijdens stevige buien. Daarnaast heeft zo’n dak een isolerende werking, het verlengt de levensduur van onderliggende dakbedekking én het zorgt voor meer groen in de stad. Het is een mooie, duurzame invulling voor daken waar bijvoorbeeld geen zonnepanelen geplaatst kunnen worden of wanneer het bijvoorbeeld gaat om een bijbouw zoals een schuur, garage of ander object.

Nog onbekend
Helaas is het concept van de groene daken bij veel mensen onbekend. Dit is jammer, want met relatief kleine investeringen is een groot aantal voordelen te behalen. Hengelo biedt sinds 2014 al soortgelijke subsidieregelingen aan. Nu kunnen mensen per 1 januari 2021 opnieuw een subsidieaanvraag indienen. Dit kan dan via de website www.hengelo.nl/groenepet waar een aanvraagformulier te downloaden is. Hier staan ook de voorwaarden. Alleen materiaalkosten komen in aanmerking voor subsidie. Dit bedraagt dan 20 euro per vierkante meter met een maximum van 2.000 euro per adres. Het vergroenen van een dak met sedumplanten is ook een mooi toegevoegd project wanneer u andere werkzaamheden uitvoert.

Meer berichten
 
Auto zoeker