‘Sta even Stil’ en maak kennis met Isis

‘Sta even Stil’ en maak kennis met Isis

Door Martin Meijerink
HENGELO - Afgelopen donderdagmiddag, 16.00 uur. Hartje Hengelo. De stad lijkt verlaten, er is geringe belangstelling bij ‘De Muur’, tegenover de Lambertusbasiliek.

Het project van de Hengelose Nachtburgemeester Marijke Agterbosch krijgt voor de derde keer op rij aandacht, waarbij acht Hengelose dichters de kans krijgen drie maanden lang zich te presenteren op de Muur. Twee Hengelose stadsdichters zijn haar voorgegaan, te weten stadsdichter Hettie Franken en Wynand Buursink.

Gedicht van Isis
Donderdagmiddag werd het derde gedicht, nu dat van Isis Zengerink onthuld. Isis Zengerink is in Hengelo geen onbekende. Ze schrijft onder meer artikelen voor ‘Hengelo toen & nu’ dat wordt uitgegeven door Stichting Oald Hengel - Museum Hengelo. In 2014 stond ze aan de wieg van Dichterscollectief ‘Niet Zwichten maar Dichten’ met een maandelijkse lunchpoëzie-bijeenkomst in Bibliotheek Stad Hengelo. In 2019 vierde dit collectief haar eerste lustrum. In 2016 verscheen van haar hand het boek ‘In de Ploai’, een biografisch verhaal over haar oma Hanna Exterkate - Duis (1880-1947). Dit verhaal was in 2016 goed voor een nominatie bij ‘Overijssel Verwoord’ in de categorie ‘Beste korte verhaal in de streektaal’. In 2019 verscheen haar gedichtenbundel ‘Maak me als was’. In 2020 werd haar verhaal ‘Onder de gele vlag’ gekozen uit veertien inzendingen voor de verhalen wedstrijd ‘Vrede verbindt verschil’ georganiseerd door Bibliotheek Enschede. Nu is haar gedicht geplaatst op ‘De Muur’.

Meer berichten