Slimmer met Sander Cox
Foto:

Slimmer met Sander Cox

ALMELO - Ik ben Sander Cox en geef vanaf 7 december de cursus Zweeds beginners bij de Volksuniversiteit.

Ik ben geboren in 1987 en kom uit Enter (Overijssel). Ik heb een tijd in Zweden gewoond. Inmiddels woon ik al weer een poosje in Nederland, maar je kunt wel stellen dat Zweden mijn tweede thuisland is. Eerst toen ik daar na mijn middelbare school een uitwisselingsjaar deed. En later, na mijn studie in Groningen, vijf jaar in Uppsala voor een tweede studie. In Groningen heb ik Nederlandse taal en cultuur gestudeerd (en ook wat vakken van Scandinavistiek) en in Uppsala wiskunde en informatica.
In die ruim vijf jaar dat ik in Uppsala heb gewoond, heb ik ruime ervaring opgedaan met het Zweeds en het sociale (studenten)leven. Ik heb in een bestuur?gezeten, ik zat bij Kalmar nationskör en ik woonde op een Zweedse korridor. Daardoor heb ik Zweden echt van binnenuit leren kennen.
Doordat ik bij elkaar ruim zes jaar in Zweden heb gewoond, is mijn Zweeds ook erg goed. Ik vind het heel leuk om anderen iets te leren en daarom zou ik deze taalvaardigheid met heel veel plezier overdragen aan anderen. Ik ben heel erg benieuwd naar wat je allemaal zou willen leren! Naast de taal kan ik je natuurlijk ook wat vertellen over het leven in Zweden. Naast Zweeds en Zweden houd ik erg van pianospelen en daaruit voortvloeiend heb ik ook een paar jaar pianoles gegeven. Ook houd ik erg van bord- en kaartspellen.

Sander Cox

De cursus Zweeds voor beginners wordt gegeven in Almelo. Meer lezen over deze cursus of direct aanmelden kan via de website van de Volksuniversiteit Hengelo. Ga ook voor meer informatie over alle andere cursussen die door de Volksuniversiteit Hengelo worden aangeboden naar de website www.volksuniversiteit-hengelo.nl.

Meer berichten