Hengelo actief tegen geweld

Hengelo actief tegen geweld

HENGELO - Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen in haar leven met fysiek of seksueel geweld te maken. In Nederland is geweld tegen vrouwen helaas ook een probleem. Met de wereldwijde ‘Orange the World’ campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Ook de gemeente Hengelo sluit hierbij aan. Daarom kleurde woensdagavond de binnenstad oranje.

Op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen, werden wereldwijd evenementen georganiseerd die in het teken stonden van de kleur oranje. Oranje staat voor de dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Sinds 2014 is het oranje uitlichten van gebouwen of straatverlichting een onderdeel van de 'Orange the World' campagne.

Vaak onzichtbaar
Burgemeester Sander Schelberg onderstreept het belang van de campagne: "Aandacht voor deze strijd is nodig. Vaak vindt geweld tegen vrouwen plaats op plekken waar niemand het kan zien. Juist daarom zetten wij er een spotlight op. We zien namelijk dat de overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt, geen aangifte of melding doet. Zij schamen zich of zijn bang niet serieus genomen te worden. Dát taboe willen we doorbreken."

Het houdt niet op
Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Niets doen is daarom geen optie. Mensen die vermoedens hebben van huiselijk geweld of kindermishandeling of zelf in zo’n situatie verkeren, kunnen hulp zoeken bij Veilig Thuis Twente. Dat kan via de telefoon (0800 - 2000) of via de chat opwww.veiligthuistwente.nl. Sinds de start van de huidige crisis is er meer aandacht voor zaken zoals huiselijk geweld, kindermishandeling en aanverwante thema's. Helaas uit een crisis als deze zich namelijk ook vaak in deze vormen van geweld.

Meer berichten