Foto: ABBINK FOTOGRAFIE

Actie Kerst-lunchpakketten

HENGELO/BORNE - De feestdagen komen weer dichterbij. Een periode die voor iedereen bijzonder zou moeten zijn. Het bestuur van Stichting Hét Kerstdiner zorgt er ieder jaar voor dat een groep die het minder makkelijk heeft kerst kan vieren.

Dit jaar is het vanwege corona helaas niet mogelijk om mensen uit te nodigen voor een aangekleed kerstdiner. De stichting is echter niet voor één gat te vangen en bedacht Hét Kerst-lunchpakket. Op zondag 13 december zal een groot aantal vrijwilligers meer dan 500 pakketten afleveren bij mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking, waaronder 100 kinderen jonger dan 12 jaar. Deze doelgroep wordt ook erg hard getroffen door corona en de bijbehorende maatregelen, maar dat is tot op heden toch wat onderbelicht gebleven. Voor Stichting Hét Kerstdiner reden om juist deze groep dit jaar in het kerstlicht te zetten. Zorgorganisaties in Hengelo en Borne zijn benaderd en deze reageerden enthousiast op het initiatief. De pakketten worden zaterdag 12 december met de hulp van vrijwilligers samengesteld en voorzien van leuke (kerst)spulletjes, hebbedingetjes, lekkernijen en een heerlijke kerstlunch. Alles wordt coronaproof - op 1,5 meter afstand, met handschoenen en mondkapjes - ingepakt en ook bij het rondbrengen worden de coronaregels in acht genomen. De mensen die in aanmerking komen voor een pakket worden geselecteerd door Interakt Contour, Ambiq, JP van den Bent Stichting, DeTwentsche Zorg Centra en Aveleijn.

Help ook mee!
De stichting is nog op zoek naar bedrijven die leuke producten kunnen leveren. Bijvoorbeeld kerstballen, een kerststol tot een leuk spelletje of boek voor kinderen. Om alle pakketten te vullen, zijn er voor de volwassenen minimaal 400 stuks nodig per product en voor de kinderen tot 12 jaar minimaal 100 stuks per product. Ook financiële bijdragen zijn natuurlijk van harte welkom om de actie te ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen via de website www.stichtinghetkerstdiner.nl een of meerdere pakketten sponsoren of de Stichting verblijden met een vrije gift.

Meer berichten
 
Auto zoeker