Foto: Shutterstock.com

Waardering voor Hengelose mantelzorgers 'op afstand'

HENGELO - Deze dinsdag was de Dag van de Mantelzorg. Een belangrijke dag om aandacht te vragen én waardering te tonen voor de mantelzorgers die zulk belangrijk werk doen om iemand in hun omgeving te helpen met zorg.

Er kon dit jaar helaas niets fysieks gebeuren; geen waarderingsuitje ter ontspanning, geen fysieke bijeenkomsten, geen buffet voor de mantelzorgers zoals gebruikelijk. De coronamaatregelen maakten dit alles onmogelijk. Er werd daarom gekeken naar een alternatieve invulling door de gemeente, JMZ Go en Wijkracht.

Waardering uiten
Tegelijkertijd is de inzet van mantelzorgers in deze bizarre tijd nog meer dan hiervoor ontzettend belangrijk en waardevol. De druk nam de afgelopen tijd voor veel mantelzorgers sterk toe. Onder meer omdat dagactiviteiten/dagopvang stil werden gelegd. Dat maakt dat waardering op afstand het minste is wat de organisaties dit jaar kunnen doen voor mantelzorgers. De mantelzorgers die bij Wijkracht bekend zijn, ontvingen dinsdag 10 november een attentie per post. Daarnaast uitten de organisaties hun waardering en bedanken zij alle Hengelose mantelzorgers met een paginagrootte advertentie in het Hengeloos Weekblad. Zij nodigen mantelzorgers uit om ook tijd en aandacht aan zichzelf te schenken. Van je afpraten kan veel mantelzorgers helpen. De ervaren mantelzorgconsulenten van Wijkracht zitten voor de mantelzorgers klaar. Voor een gesprek, een luisterend oor, informatie, advies en ondersteuning waar mogelijk. Door de coronamaatregelen zijn de gesprekken telefonisch of waar gewenst via beeldbellen. Mantelzorgers kunnen bellen met 088 945 57 22, een mail sturen naar info@wijkracht.nl of het contactformulier invullen op de website www.wijkrachthengelo.nl.

Mantelzorgondersteuning
In Hengelo biedt Wijkracht ondersteuning aan mantelzorgers. Dit doen zij individueel, maar ook in groepsverband. Het maandelijkse MantelzorgCafé is daar een voorbeeld van. Mantelzorgers zijn welkom in Paviljoen De Ontmoeting om meer informatie te verzamelen en om in contact te komen met andere mantelzorgers. Kijk voor meer informatie ook op: www.wijkracht.nl.

Meer berichten