<p>Burgemeester Sander Schelberg en Marijke Agterbosch bij haar installatie</p>

Burgemeester Sander Schelberg en Marijke Agterbosch bij haar installatie

Twee jaar Sander en Marijke

HENGELO - De oproep om zich aan te melden voor de vrijwillige functie van Nachtburgemeester, de belangenbehartiger van en voor het Hengelose nachtleven, heeft al een aantal toekomstige kandidaten opgeleverd. En er zullen mogelijk nog meer belangstellenden volgen.

Toekomstige kandidaten kunnen zich nog aanmelden op de website van de Nachtburgemeester via het aanmeldingsformulier tot 1 december 2020. Marijke Agterbosch is een slimme meid en op haar toekomst voorbereid. Zo is ze druk in de weer met de verkiezingen voor zowel de toekomstige Nachtburgemeester als de verkiezing voor de toekomstige Hengelose stadsdichter. Want per 1 april 2021 treed Hetty Franken de huidige Hengelose stadsdichter ook af. Marijke Agterbosch ‘de Freule van de Nacht’ van Hengelo, is een creatieve en ondernemende vrouw. Twee jaar is ze als nachtburgemeester in Hengelo actief geweest. Ze zorgde voor sfeer, fleur en kleur in het Nachtleven van de Hengelose Metaalstad. En niet alleen in het Hengelose nachtleven. Ook overdag gaf ze acte de présence als ze gevraagd werd, ze nam het ook op voor de minderheden in de Hengelose samenleving, zoals bij de presentatie en ondersteuning bij de uitgave van het boek ‘Hoera ik leef nog (Eric Hochstenbach). Voorheen was ze stadsdichter van Hengelo en heeft ze ons een mooie gedichtenbundel nagelaten, ‘Omzien’, en omgekeken naar Hengelo en haar mede-stadsgenoten heeft ze als Nachtburgemeester zeer zeker gedaan.

Mooie terugblik
Nu aan het eind van haar zittingsperiode heeft ze bereikt dat de voorzitter van Horeca Nederland afdeling Hengelo Berto Mulder zich gaat inspannen voor een budget voor de toekomstige Nachtburgemeesters. De uitbater van café De Kleine Nachtburgemeester vindt dat een nachtburgemeester echt van toegevoegde waarde is voor het nachtleven van Hengelo. Gemeente Hengelo en het bedrijfsleven in Hengelo moeten facilitering mogelijk gaan maken aldus Berto Mulder. Eind van het jaar loopt haar termijn als Nachtburgemeester af. Marijke gaat niet stil zitten, ze is kunstenaar, ondernemend en creatief, we gaan zeker nog meer van haar horen en zien.
Foto en tekst: Martin Meijerink.

Meer berichten