Expo Op de Schop in De Pook

HENGELO - Tot het eind van dit jaar gaat de Deldenerstraat op de schop, voor kunstgalerie De Pook een aanleiding om tot het einde van de wegwerkzaamheden elke maand een “Op de Schop Expo” te organiseren bestaande uit een selectie aangekocht werk van een kunstenaar die bij De Pook heeft geëxposeerd.

Na de vierde “Op de Schop Expo” met werk van Christiane Middendorf, is het nu de beurt aan de Hengelose kunstenaar Wim van Oostrom. De medeoprichter van De Pook, sinds 1945 woonachtig te Hengelo, zal exposeren met werken uit diverse periodes. Wim heeft privélessen gevolgd bij kunstenaar Riemko Holtrop, samen hebben ze diverse tentoonstellingen, waaronder in Groningen, Amsterdam, Dordrecht, Rotterdam en Hengelo gehad. Tijdens de 60’er jaren bestond zijn werk voornamelijk uit gelaste ijzerplastieken. 1965 was het jaar waarin hij samen met zijn vrouw Wies Hendriks Galerie De Pook heeft opgestart. In datzelfde jaar werd ‘Groep 130’ opgericht waarin behalve hijzelf ook de kunstenaars Jan Bolink, Jan Dibbets en Wim Kamphuis deelnamen. Wim van Oostrom heeft vele werken van Overijsselse kunstenaars gefotografeerd, tevens heeft hij een videofilm van de Cobraschilder Theo Wolvecamp in het Rijksmuseum te Enschede en een atelieropname van Eef de Weerd gemaakt. IJzer, het hoofdbestanddeel voor zijn plastieken, maakte plaats voor koper in de 70’er jaren. Behalve plastieken maakte Wim ook gemengde technieken op papier. Vanaf de 80’er jaren boetseert hij zijn plastieken eerst in was waarna ze in brons worden afgegoten, voor zijn recente werken heeft Wim gebruik gemaakt van acrylverf.

Kom langs
Kunstgalerie en uitleen De Pook is gevestigd aan de Deldenerstraat 77, 7551 AC in Hengelo. U bent welkom op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Maximaal 8 personen tegelijk toegestaan en afstand houden is verplicht. Kijk ook op: www.depook.nl

Meer berichten