Galerie de Pook exposeert Eef de Weerd

HENGELO - De Deldenerstraat gaat tot eind dit jaar op de schop. Tot het einde van de werkzaamheden organiseert Galerie de Pook iedere maand een “Op de Schop Expo”, bestaande uit een selectie aangekocht werk van een kunstenaar die bij Galerie de Pook heeft geëxposeerd.

Na de vorige editie met werk van Christiane Middendorf is nu de eer aan Eef de Weerd (1926-1989). De kunstenaar groeide op aan de Krabbenbosweg in Hengelo. Hij hield zich voornamelijk bezig met het tekenen van landschappen. Zijn talent voor tekenen en schilderen openbaarde zich al op de lagere school, maar na deze periode vond zijn vader het verstandiger dat hij naar de ambachtsschool zou gaan. Eef zag zelf ook wel dat het in die tijd, de crisisjaren, lastig was om te leven van de kunst en volgde de raad van zijn vader op. Eef en zijn jeugdvriend Theo Wolvecamp besloten zich later verder te ontwikkelen in het kunstenaarschap en vertrokken in 1945 naar de kunstacademie in Arnhem. Eef de Weerd was een man, die los van alle tendensen van de hedendaagse schilderkunst zijn eigen weg ging. Een weg die gemarkeerd werd door vitale en vooral kleurrijke schilderkunst.

Praktisch
De werken zijn nog te zien tot en met 15 november. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur.
Let op: maximaal vier bezoekers tegelijkertijd in de galerie. Houd minimaal 1,5 meter afstand en let op de markeringen aangebracht op de vloer. Het dragen van een mondkapje wordt aangeraden. Locatie: Deldenerstraat 77 in Hengelo. Toegang is gratis.

Meer berichten