<p>Het gedicht van Wynand Buursink op de Muur </p>

Het gedicht van Wynand Buursink op de Muur

Dichtkunst weet te prikkelen op kiosk De Muur in Hengelo

HENGELO - Ze is niet alleen in de nacht hoorbaar en zichtbaar, voorheen was ze stadsdichter en sinds een jaar Nachtburgemeester in Hengelo. Een kleurrijke en vrolijk ogende persoonlijkheid: Marijke Agterbosch.

Een vrouw die leeft voor en met kunst en cultuur in haar stad Hengelo. Eind juni opende George Brummelhuis (eigenaar van café de Appel) op haar verzoek het project ‘Sta even stil’. Op de kiosk De Muur tegenover de Lambertusbasiliek werden Hengelose dichters in de gelegenheid gesteld om een gedicht te schrijven en hier mee te dingen naar plaatsing op De Muur. Hetty Franken, de huidige Hengelose stadsdichter, viel als eerste de eer te beurt om haar gedicht te mogen plaatsen op de kiosk-muur. Momenteel staat het gedicht van fantast en kunstenaar Wynand Buursink op De Muur gepresenteerd. Ook Hengelose dichters zwijgen niet, is het motto van de Hengelose Nachtburgemeester. Dichters schrijven vaak in stilte wanneer de nacht over Hengelo valt, want poëzie laat zich niet zomaar zien

Nieuw gedicht
Een nieuwe dichter zal vanaf begin december zijn gedicht gepresenteerd zien op ‘De Muur’. Het derde gedicht zal vanaf begin december prijken in het Hart van Hengelo op die mooie locatie.
Foto en tekst: Martin Meijerink

Meer berichten