Nieuwe expo Zaal Zuid

HENGELO - Sinds 25 oktober is de nieuwe expositie ‘vlakleuruimte’ te zien bij Zaal Zuid Kunstpodium. Deze expositie laat je nadenken over de betekenis van schilderkunst, over de vraag wat een schilderij of schilderen kan zijn.

Er wordt gespeeld met de tradities van de schilderkunst. Begrippen als het doek, kleur, compositie, het platte vlak en suggestie van ruimte (door middel van licht en schaduw) worden opgerekt. De kunstenaars Cindy Bakker, Jochem Rotteveel uit Rotterdam en Celia Habeler uit den Haag laten kleur, licht en schaduw samenvallen met vlakken en ruimte. Felle kleuren en contrasten, glanzende materialen en golvende plooiingen vullen de wanden en de zaal. Met eigentijdse materialen en technieken stellen ze vragen over wat echt en illusie is, wat kleur met ruimte doet en hoe je een compositie maakt. Vragen die de oude meesters ook al bezighielden. Bakker, Rotteveel en Habeler zetten deze traditie voort.

Educatief programma
Bij deze tentoonstelling is een educatief programma gemaakt voor het basisonderwijs in Hengelo. Dit is in nauw overleg met het onderwijs tot stand gekomen.

Praktische informatie
De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 20 december. Adres: Esrein 11 in Hengelo. Zaal Zuid (onderdeel van Oyfo) hanteert de protocollen van het RIVM. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 
Auto zoeker