Slimmer met René van den Assem

Mijn naam is René van den Assem en ik geef binnenkort de cursus ‘Lifeplanning, geen spijt aan het eind’ en de workshop ‘Gouden samenleving’ bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast docent bij de Volksuniversiteit werk ik als Lifeplanner en help ik mensen met het verwezenlijken van hun dromen.

‘Lifeplanning’ leert je hoe je je leven op jouw manier kunt inrichten en hoe je een ongekend gevoel van vrijheid kunt ervaren. Ik ben als lifeplanner gestart vanuit mijn wens om mensen te helpen met het vinden van hun ideale leven. Dat kan natuurlijk alleen omdat ik zelf ook een ideaal leven nastreef. Ook mijn ideale leven is een ‘work in progress’. Zo streef ik naar een passend binnen en een uitbundig buiten als basis voor mijn eigen leven en de lifeplanningen die ik doe. Momenteel is dat een 26 m2 studio in het centrum van Hengelo aan de rand van het Bernhard Plantsoen. Het is maar net hoe je naar dingen kijkt. Op dit moment is dit mijn ideale basis. Dat wil niet zeggen dat ik iets anders voor ogen heb om naar toe te werken. Maar dat is nu juist het mooie van een ideaal leven nastreven. Het maakt dat je ook blij en dankbaar kunt zijn voor dat wat er nu is. De ‘Gouden Samenleving’ workshops geef ik om iets terug te geven aan de wereld. Ook vind ik het fijn om mensen te laten ontdekken dat de obstakels die er lijken te zijn om een bijdrage te leveren helemaal niet zo groot zijn als je denkt.

René van den Assem

De Volksuniversiteit Hengelo organiseert de komende tijd weer diverse leuke cursussen en workshops. Leuk, leerzaam en altijd inspirerend. Kijk voor een overzicht op hun website: www.volksuniversiteit-hengelo.nl Hier staat dan ook de meest actuele informatie omtrent de coronamaatregelen en eventuele afgelastingen.

Meer berichten