Foto: David Stassen

Hengelo zet volgende stap herinrichting binnenstad

HENGELO - De herinrichting van de Hengelose binnenstad gaat ook nu gewoon door. Het college van Burgemeester en Wethouders vraagt de gemeenteraad om geld toe te kennen voor de volgende fase van een tweetal projecten. Het gaat om de aanpak van het kernwinkelgebied en het ruime gebied rond de Lambertusbasiliek.

De gemeente en ondernemers hebben al veel bereikt om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek en andere bezoekers. Zo werd de herinrichting van de Enschedesestraat, Langestraat en openbare ruimte rond het stadhuis goed ontvangen door iedereen. De gemeente gaat dan ook verder op de ingeslagen weg. OKRA Landschapsarchitecten blijft eveneens betrokken bij de nieuwe projecten.

Voortvarende aanpak
Verantwoordelijk wethouder Gerard Gerrits: ‘Na het uitkomen van het Actieplan in 2017 heeft het huidige college de handschoen opgepakt. Wij maken de binnenstad sfeervoller, bereikbaarder, levendiger en compacter. En dat doen wij in nauwe samenwerking met winkeliers, horecaondernemers en vastgoedeigenaren. De eerste resultaten zijn er. En de reacties zijn erg positief. De warm rode bestrating, meer groen en de cortensstalen elementen worden ook toegevoegd in de nieuwe projecten. Ik ben blij dat we ons kunnen opmaken voor de volgende stap in het sfeervoller maken van onze binnenstad."

Investeringen
Het college stemt in met een krediet van 1.495.000 euro voor de voorbereiding én realisatie van de herinrichting van de openbare ruimte in het kernwinkelgebied. Het gaat hierbij om Nieuwstraat tot aan de Molenstraat, Telgen, Brinkstraat tot aan de Markt. Het deel van de Nieuwstraat tussen de Molenstraat en Stationsplein wordt heringericht in samenhang met de realisatie van het marktplein. Het is de bedoeling om via de Nieuwstraat en Molenstraat een aantrekkelijke verbinding te maken tussen het Stationsplein en de Markt. Net als bij de andere projecten in de binnenstad wordt in dit gebied de waterhuishouding verbeterd en klimaatadaptatie toegepast. Voor het werk bij de Lambertusbasiliek wordt nog eens 260.000 euro geïnvesteerd als voorbereidingskrediet.

Meer berichten
 
Auto zoeker