Auni-Toernooi afgelast vanwege coronavirus

HENGELO - De 36e editie van het jaarlijkse Auni-Toernooi, die zou worden gehouden op 27 december, gaat niet door. De organisatie van dit populaire zaalvoetbaltoernooi hakte deze week de knoop door.

Het coronavirus gooit ook bij dit sportevenement roet in het eten. Gezien de evaluatie van het virus en de opgelegde maatregelen hadden we geen andere keuze. “Het is erg jammer, maar dit is overmacht, we willen geen enkel risico nemen.”, aldus de organisatie. “Na weloverwogen overleg en de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn we unaniem tot deze beslissing gekomen.” Dat besluit heeft het bestuur van stichting Vriendschap, Verbroedering & Sport AUNI helaas en met pijn in haar hart moeten nemen. Het is niet verantwoord en ook niet haalbaar om dit jaar het Auni-Toernooi te organiseren. Want het welzijn van alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers is de eerste prioriteit.

Eerste keer
Voor het Auni-Toernooi is de afgelasting een unicum in de 36-jarige geschiedenis. Door weersomstandigheden, sneeuw en ijzel, hebben ze het wel eens moeilijk gehad, maar dat heeft nooit een afgelasting tot gevolg gehad. De organisatie kwam eerder dit jaar al bijeen en sprak af dat eind september de knoop doorgehakt zou worden. Uiteraard in de hoop dat er een vaccin zou zijn of verbetering in de situatie.

Moeilijk organiseren
De organisatie acht het onmogelijk aan de nieuwe richtlijnen te kunnen voldoen bij een dergelijk groot zaalvoetbaltoernooi, waar jaarlijks ruim 3.000 toeschouwers op afkomen. De situatie rondom corona ligt bij binnensporten nog gevoeliger dan bij buitensporten. Er zou maar een klein deel van het gebruikelijke aantal toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Het toernooi leeft van en voor de vele toeschouwers. Een editie zonder publiek was dan ook geen optie voor de organisatie. Een Auni-Toernooi met topvoetbal zonder publiek is ondenkbaar. Het toernooi is immers groot geworden dankzij de sfeer van het geweldige publiek.

Meer damesteams
De organisatie vindt het ontzettend jammer dat het toernooi dit jaar niet door kan gaan. Ook omdat zij de damesteams wilden uitbreiden vanwege het grote succes van afgelopen jaar. De deelname van dames was een primeur op het Auni-Toernooi tijdens het jubileumtoernooi in 2019.

Dankbaar
De organisatie wil alle vrijwilligers, deelnemers, publiek, scheidsrechters, EHBO, media, en sponsoren bedanken voor hun tomeloze inzet en steun om van het Auni-Toernooi ieder jaar een groot voetbalfeest te maken. Het toernooi is door de jaren heen sterk gegroeid, met zelfs landelijke bekendheid. Er werd een grote maatschappelijke waarde opgebouwd en het bevordert de vriendschap tussen de verschillende culturen. Niet voor niets is het Auni-Toernooi door Stichting Eén Land Eén Samenleving genomineerd voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid. Twaalf lokale organisaties zijn genomineerd; één per provincie. Het Auni-Toernooi mag provincie Overijssel vertegenwoordigen. Daar is de organisatie bijzonder trots op! Er kan door iedereen gestemd worden. Dit gaat via de website: http://www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl/. Tot 8 november kan er gestemd worden, en zaterdagmiddag 14 november zal de prijsuitreiking plaatsvinden in Amsterdam.

Meer berichten
 
Auto zoeker