Afvalscheiding Borne kan beter, Twente Milieu blijft controleren

BORNE - De afgelopen weken heeft Twente Milieu een controle uitgevoerd over de vulling van afvalcontainers. In diverse wijken werd gekeken wat er in de verpakkingscontainers en GFT-containers aangeboden werd door huishoudens. Dit toonde aan dat er nog wel verbetering nodig is.

De gemeente en Twente Milieu proberen al geruime tijd om het recyclen en scheiden van de afvalstromen zo goed mogelijk te laten verlopen. Het correct, apart aanbieden van restafval, GFT, papier en verpakkingen zorgt namelijk niet alleen voor een kleinere impact op het milieu, het beperkt ook de kosten.

Vervuiling
Er werden bij de controles nog wel geregeld containers met vervuiling aangetroffen. Bijvoorbeeld verpakking- en GFT-containers waar mensen ander restafval in gooiden. Deze werden dan ook niet geleegd en de eigenaren werden met een containerhanger aangespoord om de volgende keer beter te scheiden. Als mensen dit onvoldoende doen, moeten ladingen van GFT afgekeurd worden waardoor álles de verbrandingsoven in gaat. Dit levert onnodig extra kosten op.

Meer controles
De komende weken blijft Twente Milieu actief controleren op de naleving van de regels. Doet u dit niet, dan laten zij de volle container staan zo is de waarschuwing. Kijk voor meer informatie op: www.twentemilieu.nl. Ook wanneer u denkt te weten wat wel en niet in diverse containers mag is het goed om het na te kijken.

Meer berichten
 
Auto zoeker