Tweede Twente Circulair Festival gestart

HENGELO - Tijmen Sissing, van stichting Trashpackers, opende afgelopen zaterdag ‘’Mar Sin Plastico’’ bij Zaal Zuid kunstpodium (Oyfo Kunst & Techniek). Vijf kunstenaars exposeren kunstwerken gemaakt van plastic afval. Deze tentoonstelling is onderdeel van het tweede Twente Circulair Festival.

Kunstenares Karin Hoogesteder reisde in de zomer van 2019 af naar Zuid-Spanje om in de natuur gedumpt plastic, afkomstig van groentekassen, te verzamelen. Samen met vier andere kunstenaars zijn ze met dit materiaal aan de slag gegaan. De resultaten zijn te zien tot en met 25 oktober. Openingstijden: donderdag tot en met zondag, 13.00 tot 17.00 uur (vanaf 13 oktober ook op dinsdag en woensdag geopend). Locatie: Esrein 11.

Activiteiten
De initiatiefnemers van het Twente Circulair Festival willen de noodzaak van een circulaire samenleving onder de aandacht brengen. Tijdens het festival vinden er diverse activiteiten plaats met thema’s als duurzaamheid, recycling, textiel en innovatie. Zo worden er tussen 10 en 24 oktober allerlei lezingen georganiseerd. Ook zijn er workshops waarbij plastic wordt gerecycled, men kan werken met 3D-pennen en 3D-printers en textiel bedrukken. Bovendien zijn er excursies naar De Paauw Recycling en het voedselbos in Beckum.

Samenwerking Oyfo
Het eerste Circulair Festival werd gehouden in het Stork Paviljoen. Aangezien deze locatie werd afgebroken, is er samenwerking gezocht met Oyfo. Zowel de organisatie van het festival als Oyfo houdt zich bezig met vraagstukken rondom duurzaamheid. Tijdens deze editie sluit Oyfo aan op de thema’s met diverse workshops. Voor het complete programma ga je naar: twente-circulair.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker