Foto: Trashpackers.org

Opruimactie Trashpackers

HENGELO - Op zaterdag 19 september is het World Clean-up Day. Om 13.30 uur zal Trashpacker Tijmen Sissing van Stichting Trashpackers samen met Stichting Groener Hengelo het startschot geven voor de opruimactie in Hengelo. Na een inspirerend verhaal van Tijmen kunnen de zakken, grijpers en hesjes worden gepakt waarmee deelnemers naar de verschillende wijken in Hengelo gaan. Na een uur keert iedereen weer terug met hun ‘oogst’.

Met zijn schoonmaakacties tijdens zijn reizen in Azië verwierf Tijmen Sissing zijn inmiddels wereldwijd bekende titel ‘Trashpacker’. Inmiddels hebben al zo’n 11.000 trashpackers in 50 landen zich bij de actie aangesloten om zwerfafval te verzamelen. Tijmen wil nu dichter bij huis een beweging op gang brengen met als doel om Twente de schoonste regio van Nederland te maken. Hengelo is zijn geboorteplaats, er is zodoende geen beter plek om met deze actie beter starten.

Help ook mee!
De opruimactie start om 14.15 uur op het plein voor Oyfo (Industriestraat 9) en is onderdeel van het Twente Circulair Festival. In het kader van dit festival zijn er allerlei activiteiten. Ook is er een kunsttentoonstelling te zien: Mar Sin Plastico/ Zee Zonder Plastic. Heb jij wel zin om aan te sluiten en mee te helpen met opruimen? Samen willen we zoveel mogelijk zwerfafval uit onze leefomgeving verwijderen. En vele handen maken licht werk. Wellicht wordt het record van vorig jaar verbroken, toen er in totaal maar liefst 60 zakken werden gevuld! Uiteraard houden we tijdens het opruimen de benodigde afstand tot elkaar.

Websites
Meer informatie over deze twee stichtingen is te vinden via: Trashpackers.org
en groenerhengelo.nl.

Meer berichten