Videoclub Borne start leuke cursus Filmen en fotograferen met je smartphone

BORNE - De beste camera is de camera die je bij je hebt, en dat is vaak de smartphone. We hebben er bijna allemaal één en we gebruiken hem niet alleen om te bellen, maar ook om van tijd tot tijd te fotograferen of misschien wel zelfs om af en toe een aardig filmpje te schieten.

Maar weten we ook hoe we dat beter kunnen doen? Welke instellingen en apps hier het beste voor zijn? Geïnteresseerd in het maken van betere foto’s en films met de smartphone? Bij de Videoclub Borne start een cursus ‘Filmen en fotograferen met de smartphone’! De cursus zal allereerst ingaan op het algemene gebruik van de smartphone: je leert omgaan met de vele instelmogelijkheden, je laat hem voor je werken zoals jij dat wilt en je leert functies die je nog niet eerder ontdekt had. Daarnaast gaat de cursus in op de verschillende standaard en niet-standaard aanwezige apps om foto’s en video’s te maken of te bewerken. Tot slot op de mogelijkheden om foto’s en video’s te uploaden naar het internet of naar de eigen computer. De cursus richt zicht op zowel de iPhone als de Android systemen.

Opzet van de cursus
Deel 1 van de cursus bestaat uit 5 lessen op de donderdagavond in de even weken van 20.00 tot 22.00 uur (data: 17 september, 1/29 oktober en 12/26 november 2020) en wordt gegeven door Anja Jansen. De cursus wordt gegeven “Op afstand” met ZOOM. De prijs bedraagt 57,50 euro per deel (5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit 20 euro specifiek voor de cursusavonden (inclusief hands-out) en 37,50 euro voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Daarmee kun je dan ook weer deelnemen aan alle andere Clubavonden en Praktijkavonden. Zie ook de verslagen van de vorige editie op de website www.videoclubborne.nl, tabblad Actueel, item Cursus Smartphones. Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-41578278).

Groeiende club
De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. De club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo’n 55 leden uit Borne, Hengelo, Almelo en Hof van Twente. De activiteiten bestaan uit clubavonden, diverse cursussen en praktijkavonden. Kijk op www.videoclubborne.nl voor meer informatie.

Meer berichten
 
Auto zoeker