Foto: Nicole Tanke

Ontwikkelplein biedt hulp

HENGELO - In de hoofdvestiging van de Bibliotheek Hengelo is het Ontwikkelplein geopend. Medewerkers van diverse instanties zijn op deze plek aanwezig voor hulp op het gebied van taal, digitale vaardigheden, werk, studie, opvoeding, gezondheid, financiën en juridische zaken.

Wilt u weten hoe u DigiD gebruikt of heeft u moeite met het invullen van formulieren of het begrijpen van brieven van de overheid. Misschien heeft u ondersteuning nodig bij het solliciteren of zoekt u vrijwilligerswerk? Het Ontwikkelplein geeft u bij deze zaken een steuntje in de rug.
Uiteenlopende maatschappelijke organisaties zijn nu op een punt geconcentreerd. Peter Bonekamp, adviseur bij de bibliotheek licht toe: “De bibliotheek was al de locatie van het Taalpunt, Brievenhulp, Digihulp, Servicepunt Vrijwilligerswerk en het Informatiepunt Digitale Overheid. Het aantal maatschappelijke instanties dat een plekje in de bibliotheek zoekt neemt gestaag toe. De verbouwing van eerder dit jaar was de perfecte aanleiding om alle faciliteiten op één plek samen te brengen. Nieuwe partners gaan nu ook van start met hun opvoed-, opruim-, sollicitatie- en studiespreekuren”.

Maatschappelijke functie
Het Ontwikkelplein is onderdeel van de verandering van de Bibliotheek van uitleenbibliotheek naar maatschappelijk educatieve bibliotheek, gericht op een leven lang leren. De meerwaarde van zit hem volgens Bonekamp in de onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling. Het plein bevindt zich op de tweede verdieping aan de Beursstraat 34 en is toegankelijk tijdens gebruikelijke openingstijden. Meer informatie vindt u op www.bibliotheekhengelo.nl

Meer berichten