Foto: David Stassen

Nieuw stadsmerk voor herkenbaar imago

HENGELO - De afgelopen jaren hebben de gemeente, inwoners en ondernemers in Hengelo veel bereikt om de stad aantrekkelijker te maken. Er werd veel geïnvesteerd in een levendige, vitale binnenstad met ruimte voor commercie, cultuur en gezelligheid. Hengelo is terecht trots en wil het iedereen laten weten. Daarom is er een nieuw stadsmerk gelanceerd.

Hengelo is een prachtstad om te wonen, werken en leven. Een stad van harde werkers, met een vernieuwde binnenstad die met vertrouwen naar de toekomst kijkt aldus de gemeente. Ook een stad die bijzonder saamhorig is. Om dit alles uit te stralen naar de buitenwereld, namen Hengelo Promotie, Stichting Centrum Management en de gemeente het initiatief om een stadsmerk te ontwikkelen.

Het merk
Veel steden hebben al zo'n stadsmerk, waarvan 'I AMsterdam' zo'n beetje de bekendste zal zijn. Brand Specials uit Hengelo bedacht het lokale stadsmerk. Hoewel het resultaat wellicht simpel lijkt qua concept, ging er toch veel werk aan vooraf om tot een breed gedragen merk te komen. Zo werd gekeken naar het DNA van Hengelo, maar ook de doelgroepen die het moet bereiken. Zo zijn naast het ontworpen logo ook diverse verhalen en beelden van de stad onderdeel van de campagne. De eerste voorbeelden: een nieuwe stadsfilm en de nieuwe website www.uitinhengelo.nl.

Het logo
Brand Specials bedacht een relatief simpel logo; het woord 'Hengelo' in een mooi lettertype met een streep erboven en een 90 graden gedraaide accolade eronder. Bas de Zeeuw, creatief directeur en eigenaar van Brand Specials: "Het nieuwe stadsmerk is de visuele vertaling van alle energie die we er met elkaar in hebben gestoken. Het logo, die diversiteit in kleur en de dynamische onderdelen zullen een herkenbaar Hengelo’s stadsmerk gaan creëren. Het past bij de tijdsgeest van vandaag de dag en is breed toepasbaar".

Enthousiast
Wethouder Gerard Gerrits. "Steeds vaker spreek ik inwoners en ondernemers die met trots en een positief gevoel praten over onze stad. Ik vind het mooi om te zien dat het stadsmerk onder aanvoering van Hengelo Promotie tot stand is gekomen dankzij de inbreng van al deze verhalen. Het draait allemaal om verbinding en dat straalt het stadsmerk uit!"

Meer berichten