Geslaagd oefenduel FC Twente

ENSCHEDE - Maandagavond won FC Twente haar tweede oefenduel van deze voorbereiding. Nadat vrijdag Excelsior '31 was verslagen, won de ploeg na een goede tweede helft met 2-1 van Fortuna Sittard. Na afloop de reacties van trainer Ron Jans & Mees Hilgers.

Trainer Ron Jans zag de gretigheid er bij de jonge spelers in de tweede helft van af spatten. "Ik zag een team dat erop vloog in de tweede helft. Met binnen een kwartier twee goede goals. Dat is genieten en dat gevoel neem je dan ook mee naar de kleedkamer. Ik vond het mooi om naar te kijken. Maar het belangrijkste is wat de jongens uit zichzelf hebben gehaald. Ze wilden de bal hebben, het leek wel alsof ze niet door hadden dat het dertig graden of meer was." Toch ziet Jans na de tweede wedstrijd van deze voorbereiding genoeg verbeterpunten. "Qua kansen was het in de eerste helft fifty-fifty, maar we waren niet tevreden. In het drukzetten lukte er te weinig en aan de bal vond ik ons matig, het tempo in balbezit lag te laag. Er valt nog veel te doen, maar het is heerlijk om er elke dag mee bezig te zijn." In de tweede helft verscheen FC Twente met een nieuwe basiself aan de aftrap. Een van de frisse spelers was verdediger Mees Hilgers. "Wij zijn als jonge jongens extra gretig. We gingen er vol voor met zijn allen, daardoor hebben we de winst afgedwongen."

Alles geven
Voor Hilgers was het, na de oefenwedstrijd tegen Excelsior '31 vorige week, zijn tweede optreden in De Grolsch Veste, weliswaar niet zo gevuld als normaal. "Er waren vandaag veel fans die ons support gaven. Dat is een extra motivatie om alles te geven. Zeker in zo'n stadion en met zulke fans. Dat geeft een extra boost.", aldus de enthousiaste speler.

Meer berichten