Borne doet mee met SBS6-programma Green Make Over

BORNE - De gemeente heeft energiebesparing en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ook inwoners willen zij graag inspireren om duurzamer te wonen. Mede daarom doet de gemeente Borne mee aan het televisieprogramma de Green Make Over.

In november wordt één van de afleveringen van het SBS6-programma opgenomen in Borne. De opzet is dat experts bij inwoners op bezoek gaan om hen te helpen bij hulpvragen over energie- en waterbesparing en groener wonen. Het programma komt tot stand in samenwerking met de Consumentenbond, Milieu Centraal en Tonzon.

Aanmelden
De opnames en werkzaamheden zijn gepland in de periode 9-17 november. Per huis is men dan hooguit een dagdeel over de vloer. De uitzending is 3 januari om circa 16.00 uur op SBS6. Iedereen kan zich tot eind augustus aanmelden via www.greenmakeover.nl

Green Make Over
Programmamaker Gwen Jansen en haar Green Make Over Expert team zoeken huizen die ze dusdanig duurzaam kunnen aanpassen dat het huis veel minder energie- en waterverslindend wordt. Bijvoorbeeld door een betere isolatie aan te brengen, energieverslindende oude huishoudapparaten te vervangen, ochtende kieren te dichten en LED lampen aan te brengen. Ook kan een eventuele tuin daar waar nodig aangepast worden om nog toekomstbestendiger te worden qua biodiversiteit en klimaatverandering.

Meer berichten