Bijzondere filmreeks

HENGELO - De Stichting Oald Hengelo is de beheerder van Museum Hengelo. De stichting zet zich in om de inwoners van de stad en andere belangstellenden het verhaal van Hengelo te vertellen. Bijvoorbeeld door het organiseren van cursussen, lezingen, tentoonstellingen en het vertonen van films. De komende tijd kunt u de filmreeks ‘Het was een mooie tijd’ bewonderen. Het doel van de films is om een tijdsbeeld te geven van oude beroepen in Hengelo in de tweede helft van de 20e eeuw. De serie films bestaat uit interviews met gepensioneerden, die terugkijken op hun werkzame leven.

Museum Hengelo verklaart op aantrekkelijke wijze hoe de stad zich heeft ontwikkeld. Het museum focust vooral op de verhalen van de inwoners. Grote namen, maar ook talloze mensen waarvan de namen in de mist van de geschiedenis zijn verdwenen. Want Hengelo is geen stad geworden zonder al die mensen die er geleefd hebben.
In het verleden zijn de films al diverse keren vertoond in het Auditorium van Museum Hengelo. Vanwege een verbouwing en het naleven van de coronamaatregelen kan het Auditorium niet worden gebruikt. Er wordt uitgeweken naar de Theaterzaal in buurthuis ’t Berflo (Apolloplein 1). Reserveren is verplicht! Bel 074 - 245 88 08. Er geldt een maximum van 40 bezoekers. Toegangsprijs: € 3,00. Donateurs van Museum Hengelo krijgen gratis toegang (inclusief partner).

Aanstaande vertoningen
DEEL 5 is te zien op woensdag 12 augustus om 19.30 uur en op vrijdag 14 augustus om 14.30 uur. Duur: 1 uur en 45 minuten (met 10 tot 15 minuten pauze). U ziet vier interviews. 1. Bennie Doldersum: vier generaties schoorsteenvegers. 2. Gerard Aarninkhof: Groepsleider afdeling Service bij de Heemaf. 3. Joop Beerlage: vier generaties kappers ‘onder’ de O.L. Vrouwekerk. 4. Rikie Nijland: uitbaatster van Hotel Lunchroom Nationaal (bijna 40 jaar).
DEEL 4 is te zien op woensdag 19 augustus om 19.30 uur en op vrijdag 21 augustus om 14.30 uur. Duur: 1 uur en 15 minuten (met 10 tot 15 minuten pauze). U ziet wederom vier interviews. 1. Annie Nijhof: verpleegkundige in het G.M.Z. en de S.M.T. 2. Bert Hoek: Hoofd Kistenmakerij bij Drentsch Overijsselsche Houthandel. 3. Hennie Kuipers: Senior modelmaker bij Appendagefabriek Dikkers.
4. Germ Huizinga: onderwijzer en directeur (openbare basisscholen).
Kijk op museumhengelo.nl/actueel/filmreeks-het-was-een-mooie-tijd voor het volledige programma.

Meer berichten
 
Auto zoeker