Kort parkeren op speciale Shop & GO parkeerplaatsen

HENGELO - Het parkeerbeleid; er zijn maar weinig onderwerpen die bij de gemiddelde Nederlander zo'n weerzin oproepen. We hebben allemaal een hekel aan betaald parkeren, maar ook aan het gebrek aan parkeerplaatsen. Gemeenten staan daarom altijd voor een uitdaging: hoe vinden we de meest klantvriendelijke balans tussen de beschikbaarheid van plaatsen en betaalbaarheid? De gemeente Hengelo zet de afgelopen tijd steeds meer in op het klantvriendelijke aspect, zo ook met de nieuwe Shop & Go parkeerplaatsen.

De afgelopen jaren staat het fysieke winkellandschap onder enorme druk. Hengelo was een gemeente die al kampte met veel leegstand, wat verergerd werd door het online winkelen. Inmiddels is al veel bereikt om de binnenstad gezelliger en kleurrijker te maken. Zowel gemeenten als ondernemers blijven ook de komende jaren fiks investeren in het versterken van de binnenstad.

Shop & Go
Een veelgehoorde klacht in veel gemeenten is dat bezoekers wegblijven uit de binnenstad omdat een korte boodschap doen al snel duur is vanwege de parkeerkosten. Jammer, want zo lopen lokale ondernemers concreet euro's mis. Om ook de korte boodschap aantrekkelijk te maken zijn daarom dertien nieuwe Shop & Go parkeerplaatsen aangelegd in de binnenstad. Hier kan men dan gratis maximaal 30 minuten parkeren. Een snelle boodschap of iets wegbrengen is zo een stuk eenvoudiger geworden. De invoering van deze parkeerplaatsen is het derde onderdeel van het geactualiseerde parkeerplan. Zo werden eerder al parkeertijden aangepast en ging men 'klantvriendelijker handhaven', waarbij overtreders de eerste keer een waarschuwing ontvangen.

Mooie opzet
De Shop & Go parkeerplaatsen zijn herkenbaar aan speciale borden. Bij deze plekken zijn sensoren aangebracht die herkennen wanneer er een auto staat. Na 30 minuten krijgen handhavers een seintje om een boete uit te delen. Zo moeten zij ook écht alleen voor de korte boodschap gebruikt worden. Als de proef succesvol is, worden deze parkeerplaatsen ook elders in het centrum aangelegd.

Meer berichten
 
Auto zoeker