Foto:

Column: Gelukkig hij leeft nog!

Geboren worden met een beperking heeft nog al wat impact op je bestaan. Niet tijdelijk van aard, maar heel je leven lang. Daarom is het belangrijk dat je leert te leven met je beperking. Hulp is geboden en vaak ook nodig. Wanneer je als instelling zegt te beschikken over de juiste kennis en het best bent toegerust om ondersteuning te bieden, waarom reageert men dan niet is mijn vraag.

Ik heb diverse keren een oproep gedaan, met het verzoek om Eric, een man met aangeboren beperking, behulpzaam te zijn. Maar ik heb Eric toegezegd dat ik hem blijf steunen en motiveren opdat hij en zijn lotgenoten die aandacht die ze nodig hebben, ook krijgen. In deze periode, waar de politiek roept dat er meer moet worden gedaan voor de minderheden, de ouderen, de eenzame, moet ook blijvend aandacht worden gegeven aan mensen die moeten leven met een beperking. Ik constateer dat er in Hengelo veel goeds wordt gedaan en dat aandacht wordt gegeven op vele fronten.

Het blijven activeren en stimuleren van Eric Hochstenbach werpt nu zijn eerste vruchten af. Eric mag de naam Hengelose Klokkenluider dragen. Klokkenluider, niet alleen voor Hengelo maar landelijk voor alle mensen die moeten leven met een aangeboren beperking. Eric Hochstenbach heeft zich niet van de buitenwereld afgesloten. Maar hij is ten strijde getrokken en het resultaat is er en mag er zijn. Een boek waarin hij beschrijft hoe moeilijk het is om te leven met een aangeboren beperking. Het boek zal vrijdag 17 juli om 15.30 uur worden gepresenteerd bij Hotel van der Valk. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan Fred Oedekerk, hij die Eric behulpzaam is geweest bij het schrijven van 'Gelukkig ik leef nog'.

Restaurant Nationaal blijft onze zaterdagse ontmoetingsplek; dat is zo en dat blijft zo. Daar laten we de Hengeler Wind blijvend waaien, in de hoop dat deze over waait naar de goede ontvangers. Eric vraagt om aandacht en begrip voor hem zelf, maar nog meer voor zijn lotgenoten, de mensen met een aangeboren beperking. Op een later tijdstip wordt er een exemplaar van zijn boek aangeboden aan de Minister van gehandicaptenzaken Rick Brink. Hart van Hengelo is er bij, ook voor mensen die er zijn met een aangeboren beperking.

Kaatjeknip juli 2020

Reactie: Knipkaatje@gmail.com

Foto : Eric Hochstenbach met zijn boek "Gelukkig ik leef nog”

Meer berichten
 
Auto zoeker