Foto:

Gratis visvergunning voor Hengelose jeugd

HENGELO - Jaarlijks maken zo’n 200.000 kinderen kennis met sportvissen via vriendjes, familie of een visles op school. Via hengelsportvereniging Ons Genoegen Hengelo kunnen beginnende sportvissers in Hengelo een gratis online jeugdvergunning downloaden.

Met deze jeugdvergunning kunnen kinderen tot 14 jaar meteen naar de waterkant, waar ze met één hengel en gewone aassoorten zoals brood, deeg en maden mogen vissen. Na het registreren krijgen ze bovendien vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine thuis gestuurd - gemaakt voor beginnende sportvissers – én worden ze geïnformeerd over leuke verenigingsactiviteiten. Op de jeugdvergunning is weergegeven in welke wateren mag worden gevist.

VISpas
Kinderen die na hun eerste vis-avonturen enthousiast raken en bijvoorbeeld met kunstaas op roofvis of met twee hengels op karper willen vissen, kunnen tot hun veertiende jaar via www.vispas.nl de JeugdVISpas van hengelsportvereniging Ons Genoegen Hengelo aanschaffen. Vanaf veertien jaar hebben ze de VISpas nodig. Met de JeugdVISpas of VISpas mag je niet alleen in het verenigingswater vissen, maar ook in zo’n 85 procent van al het viswater in Nederland.

Ons Genoegen
De Hengelose visvereniging Ons Genoegen is een erg actieve vereniging waar ook de nodige activiteiten geworden voor de jeugd en volwassenen. De vereniging signaleerde zelf al dat er ook in de coronatijd veel aandacht is voor de hengelsport. Kijk ook eens op Facebook of hsvoghengelo.nl.

Meer berichten