Hengelo zet belangrijke stap voor wonen op Bataafse Kamp

HENGELO - In mei 2019 werd bekend dat ontwikkelcombinatie Bataafse+ (HK2BV en Nijhuis Bouw BV) als winnaar uit de bus was gekomen bij de verkoopprocedure van het gebouw Bataafse Kamp. B&W van Hengelo heeft afgelopen week formeel ingestemd met de verkoop en herontwikkeling van het pand en het park.

Besloten is ook om gelijktijdig het riool in de omliggende straten te vervangen. Het college stelt de budgetten beschikbaar waardoor het plan kan worden gerealiseerd. Voorwaarde bij de verkoop was dat de ontwikkelaar het park opnieuw zou inrichten. Er ligt nu een plan voor de herinrichting van het park en de omliggende straten, inclusief rioolvervanging. Hiervoor is 1,3 miljoen euro beschikbaar, waarvan 400.000 voor het park. De provincie Overijssel draagt nog eens 240.000 bij.

Wooncomplex
De ontwikkelorganisatie Bataafse+ transformeert het voormalige statige schoolgebouw tot een fraai wooncomplex met zo’n 40 koopappartementen en stadsvilla’s in het luxe segment. Het ambitieuze plan zorgt voor unieke groene woonomgeving midden in de stad en op loopafstand van het station.

Goed voor de binnenstad
Door Bataafse+ is een park ontworpen dat past bij de transformatie van het schoolgebouw naar een woongebouw. Het plan sluit bovendien aan bij de plannen voor de omgeving. De gemeente Hengelo gaat namelijk de riolering vervangen in de straten Bataafse Kamp, Drienerstraat en De Wetstraat en vervolgens de openbare ruimte aanpakken. Deze plannen worden allemaal op elkaar afgestemd qua uitstraling en qua planning. Wethouder Gerard Gerrits: "De binnenstad van Hengelo wordt verrijkt met een prachtige woonlocatie en een fraai stadspark. Hiermee wordt weer een deel uitgevoerd dat beschreven staat in het Actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad; het versterken van de woonfunctie in de binnenstad en meer groen. Een geweldige impuls."

Park als stadsentree
Het park wordt een uitnodigende groene entree naar de binnenstad. Landschapsarchitect Niek Roozen heeft het park herontworpen. Op meerdere plekken komen kleurrijke vlakken met natuurlijke beplanting. Goed voor een rijke biodiversiteit in het park en de stad. De vijver krijgt een flinke opknapbeurt en hier worden nieuwe waterplanten toegevoegd. Ook is er ruimte gecreëerd voor het waterorgel in de vijver. Verder blijft er veel gras om de bomen en kunstwerken goed tot hun recht te laten komen. Er komen lange banken in het park en bij de vijver waar Hengeloërs elkaar kunnen ontmoeten in het groen en genieten van de prachtige omgeving. De huidige kunstwerken komen weer terug in het park. Aan de kant van de Drienerstraat wordt het gebouw ‘open’ gemaakt, er komt een fraaie onderdoorgang naar het park. Ook het openbaar groen rondom het parkeerterrein aan de Drienerstraat wordt aangepakt. En er komt een duidelijkere verbinding met het Prins Bernhardplantsoen.

Meer berichten
 
Auto zoeker