Foto:

Lansinkesweg weer open

HENGELO - Op maandag 9 maart startte aannemer TWW met de herinrichting van de Lansinkesweg en Industriestraat. Een klus die ongeveer vier maanden in beslag nam. De Lansinkesweg is inmiddels weer open voor het verkeer. De herinrichting van dit gebied is nu bijna afgerond. Dankzij verschillende aanpassingen zijn de veiligheid én doorstroming aanzienlijk verbeterd. Er zijn vrijliggende fietspaden aangelegd en kruisingen zijn aangepast.

Het is allemaal goed nieuws voor de fietser die er wat betreft veiligheid behoorlijk op vooruit gaat. Het nieuwe fietspad aan de Lansinkesweg en de nieuwe verkeerslichten op de kruisingen bij het Industrieplein en de Industriestraat hebben de verkeerssituatie verbeterd. De Industriestraat is bovendien eenrichtingsverkeer geworden. Alle genomen maatregelen zijn gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid en het bevorderen van de doorstroming rondom de Lansinkesweg. In verband met de regenachtige weersomstandigheden zal de rode slijtlaag op het vrijliggende fietspad op een later moment worden aangebracht.

Verbeterde riolering
Voordat er boven de grond gewerkt kon worden is er onder de grond gewerkt aan de riolering. Aan de Lansinkesweg is een nieuw vuilwater- en hemelwaterriool aangelegd. De capaciteit van deze riolering is ook vergroot. Bij het ROC en de brandweerkazerne komt later dit jaar een bergingsvijver, daarvoor is de afvoer alvast aangelegd. De bergingsvijver vangt deels het water op van de parkeerplaatsen en de daken van het ROC en de brandweerkazerne. De nieuwe vijver voert het water uiteindelijk af via het riool in de Lansinkesweg naar de Berflobeek.

Afronding na de bouwvak
De Industriestraat is vanaf de Lansinkesweg ingericht als eenrichtingsweg. De afronding van de werkzaamheden aan de Industriestraat (tussen de ingang van het ROC-parkeerterrein en Optiek ter Braak) staat gepland ná de bouwvak. De verwachting is dat de klus aan het eind van de volgende maand geklaard is.

Meer informatie over projecten en werkzaamheden vindt u op de website van de gemeente. Ga naar www.hengelo.nl/Inwoners/Projecten-en-plannen..

Meer berichten