Foto:

Start2Bike start in september

HENGELO - Op 12 september wordt weer gestart met Start2Bike, het trainingsprogramma voor herstartende of beginnende fietsers.

Elke editie heeft tientallen deelnemers, die na het programma niet alleen erg enthousiast zijn over de fietssport, maar ook eventuele angsten kwijt zijn. Wil jij jouw techniek verbeteren? Meld je dan nu aan. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je in enkele weken de basistechnieken en verbeter je je uithoudingsvermogen. De clinics starten bij Slangenbeek Tweewielers en er is een programma voor zowel mountainbikers als wielrenners. Bij Start2Bike leer je beter te fietsen én ontmoet je mogelijke fietsmaatjes. Daarnaast kennen de instructeurs de omgeving op hun duimpje, waardoor je ook nog eens leuke routes leert kennen rondom Hengelo.

Geen vereisten
Om aan Start2Bike deel te nemen, hoef je geen ervaring te hebben of over een topconditie te beschikken. Zelfs als je geen mountainbike of racefiets bezit, kun je meedoen: Gedurende de training kun je een fiets huren bij clubsponsor Slangenbeek Tweewielers. Mocht je hiervan gebruik willen maken, neem dan tijdig contact op met ze.

Wat komt er aan bod?
Tijdens de trainingen komen de verschillende fietstechnieken aan bod. Hoe maak je een goede bocht? Hoe houd je balans, ook bij lage snelheden? Wat is de juiste rem- en schakeltechniek? Voor mountainbikers: Hoe kun je veilig obstakels vermijden of overbruggen, ook bij hogere snelheden? Voor de racefietsers: Hoe fiets je in een peloton? Deze en vele andere vragen worden tijdens Start2Bike beantwoord en geoefend.

Begeleiding en veiligheid
De trainingen worden verzorgd door ervaren instructeurs ondersteund door enkele clubleden. Om blessures te voorkomen houden de instructeurs rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingen en krijg je tips om zelf te trainen. Alle deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen tijdens de trainingen.

Inschrijving
Je kunt je inschrijven via www.start2bike.nl. Meld je aan bij startlocatie RTC Hengelo. Het programma telt in principe vier trainingen en start op 12 september.

Meer berichten
 
Auto zoeker