Foto:

Proms 21 uitgesteld door Federatie Amateurkunst

HENGELO - De Federatie Amateurkunst Hengelo stelt de geplande proms-concerten van 9 en 10 januari 2021 een jaar uit. “Heel spijtig, maar het kan niet anders”, aldus de organisatie.

Wat in januari 2021 een spectaculaire opvolger had moeten worden van de succesvolle Stork proms-concerten van september 2018, laat helaas nog een jaar op zich wachten. De organisatie, Federatie Amateurkunst Hengelo, heeft voor het nemen van deze beslissing de datum 1 juli afgewacht, speciaal vanwege het aangekondigde advies van het RIVM voor koren en de bekendmaking van het protocol voor koorzangers door Koornetwerk Nederland.

Weinig mogelijkheden
Helaas laten de beperkingen voor koren, orkesten en theater- en concertzalen niet toe dat met grote groepen concerten worden gegeven. De organisatie: “natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar dit is de enige conclusie die je kunt trekken. Bovendien staat veiligheid van deelnemers en bezoekers voorop”. Muziekvereniging Armonia, inclusief het Twents Jeugd Harmonie Orkest, het Koninklijk Hengelo’s Mannenkoor, vrouwenpopkoor POPenzo en de Hengelose Big Band vormen samen de deelnemers voor de geplande proms-concerten, aangevuld met gastzangers- en zangeressen van Hengelose koren. Als solisten zouden sopraan Claudia Patacca, trompettist en oud-Hengeloër Luuk Hof en KHM-solist Jeroen Sanders hun bijdrage leveren.

Niet voor niets
Een vol podium met een spectaculair programma. Daar is de afgelopen maanden hard aan gewerkt samen met de aangetrokken regisseur Carole van Ruitenbeek. Al dat werk is gelukkig niet voor niets gedaan, want het evenement wordt een jaar uitgesteld. De data 8 en 9 januari 2022 zijn inmiddels gereserveerd.

Meer berichten
 
Auto zoeker