Foto:

Onderzoek naar afstand houden

BORNE - De afgelopen tijd hebben we gezamenlijk veel bereikt om het coronavirus terug te dringen. Een belangrijk onderdeel van deze maatregelen is de social distancing; de 1,5 meter afstand die we allemaal in acht moeten nemen. Inmiddels zijn veel organisaties en bedrijven ingericht op het nieuwe normaal van de 1,5 meter samenleving. De gemeente Borne onderzoekt nu of men ook te fiets en te voet klaar is voor deze uitdaging.

We zijn ons met zijn allen goed bewust van het belang van de anderhalve meter afstand. Als we allemaal deze buffer om ons heen aanhouden, krijgt het virus in combinatie met andere maatregelen aanzienlijk minder kans. Echter, het is in de openbare ruimte niet altijd mogelijk om deze afstand te bewaren. Bijvoorbeeld als voetganger in een smalle winkelstraat, of als fietsers wanneer we bij een druk stoplicht wachten.

Onderzoek
De gemeente voert nu een digitaal onderzoek uit samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deelnemen kan via www.verkeersenquete.nl/v/borne U wordt dan gevraagd om een prikker te plaatsen op een specifieke locatie en een verbeterpunt aan te dragen. Bijvoorbeeld: wanneer er geen uitwijkmogelijkheden zijn, de stallingsruimte te klein is, de ruimte op het fietspad te smal om op 1,5 meter te passeren of de stoep te smal is voor klanten om een rij te vormen. In andere gemeenten zijn ook al concreet zaken aangepakt. Zo geeft Enschede fietsers sneller groen bij stoplichten om drukte te voorkomen.

Meer berichten
 
Auto zoeker