Foto:

Gratis energiebesparende maatregelen voor De Nijverheid

HENGELO - De gemeente Hengelo en de Hengeloërs zelf hebben de afgelopen jaren al veel gedaan om energie te besparen en duurzamer te werken. Hengelo wil graag een koploper zijn op het gebied van duurzaamheid, maar de gemeente kan dit niet alleen. Het creëren van draagvlak en het makkelijk maken van besparen zijn hierbij een belangrijk doel.

De inwoners van De Nijverheid en 't Genseler kunnen nu gratis energiebesparende maatregelen aanvragen. De rest van de Hengelose buurten zijn na de zomer aan de beurt. Inwoners kunnen zelf met relatief kleine investeringen veel doen om energie te besparen. Zeker wanneer dit hand in hand gaat met wat gedragsverandering. Zo kan het vervangen van verouderde lampen voor zuinige LED-lampen een besparing opleveren van enkele tientjes per jaar. Een LED-lamp is namelijk tot 90 procent zuiniger met energie dan een gloeilamp en 85 procent minder dan een halogeenlamp. Andere oplossingen zijn het aanbrengen van radiatorfolie waardoor warmte meer de woning in straalt en men dus minder hoeft te stoken. Ook het aanbrengen van tochtstrips en een 'brievenbusborstel' helpen om de warmte in de woning te houden, zeker wanneer het gaat om wat oudere woningen die wat minder goed geïsoleerd zijn.

Diverse pakketten
Er zijn een vijftal pakketten samengesteld die geheel gratis zijn. Zo kunnen inwoners zelf kiezen welke opties voor hen het meest toepasbaar zijn. Zo bestaat pakket 1 uit een tochtstrip, 4 LED-lampen, een waterbesparende douchekop en brievenbusborstel. Pakket 2 omvat ook een tochtstrip en 4 LED-lampen, maar verder zit er radiatorfilie, een deurdranger en stekkerdoos in. Andere pakketten hebben ook nog energieverbruiksmeters als mogelijkheid.

Mooie timing
De gemeente snapt dat het misschien wat raar klinkt om juist in een ongetwijfeld warm zomerseizoen te hameren op zaken als goed isoleren, warmte binnen houden en energie besparen, maar de timing is juist bewust gekozen. In de zomervakantie hebben mensen namelijk vaak wat vrije tijd over, waardoor dit een ideaal moment is om dit soort maatregelen uit te voeren. Je hebt er dan ook al dit najaar profijt van.

Vraag een pakket aan
De inwoners van De Nijverheid en 't Genseler kunnen vanaf nu een gratis pakket aanvragen via www.hengelo.nl/energiebesparen. Kunt u dit niet zelf installeren? Dan kan de gemeente de maatregelen bij de mensen thuis laten installeren.

Meer berichten
 
Auto zoeker