Foto:

Welbions: 'Let op klusregels!'

HENGELO - Veel mensen grijpen deze tijd aan om toch eens wat te klussen in en om het huis. Naast huiseigenaren hebben ook huurders wel eens zin om zelf te klussen. Dit kan ook, maar er zijn wel wat regels om rekening mee te houden.

Sinds de start van de coronacrisis loopt het storm bij de Twentse bouwmarkten. Veel mensen pakken wat achterstallige klusjes of wensen aan om nu uit te voeren. Veel mensen denken dat je aan een huurwoning eigenlijk niets mag veranderen, maar niets is minder waar. Niet iedereen heeft immers dezelfde smaak. "Daarom vindt Welbions het normaal dat u zelf in en om uw woning kunt klussen", aldus de online kluswijzer. Hier geeft de corperatie tips en adviezen over wat wel en niet kan.

Zelf verantwoordelijk
Belangrijk uitgangspunt is dat u zelf verantwoordelijk bent voor onderhoud, reparaties en vervanging van veranderingen die door u aangebracht zijn. Als er schade ontstaat, moet u deze zelf laten herstellen. Wanneer u verhuist controleert Welbions of de aanpassing in goede staat is en voldoet aan de kwaliteitseisen.

Veel mogelijk
Huurders mogen meer uitvoeren dan zij denken. Zo mag men bijvoorbeeld met een melding elektra aanleggen in de garage, het aantal wandcontactdozen uitbreiden, rolluiken en zonwering plaatsen, wanden plaatsen of verwijderen en zelfs een open haard plaatsen. Voor andere zaken is concreet toestemming nodig, zoals isolatie van het dak, plaatsing van zonnepanelen en een vaste trap naar de zolder plaatsen. Voor sommige aanpassingen kunnen huurders zelfs vergoedingen krijgen van Welbions wanneer zij gaan verhuizen. Het gaat dan om voorzieningen die een waardestijging van een woning opleveren, zoals een aanbouw, dakkapel, extra isolatie, serre of het beloopbaar maken van de zolder.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de (on)mogelijkheden en regels voor het klussen aan uw woning op www.welbions.nl/klussen-in-de-woning.

Meer berichten
 
Auto zoeker