Foto:

Nieuwe huisvesting Wijkracht

HENGELO - Welzijnsorganisatie Wijkracht biedt in de gemeenten Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal ondersteuning aan inwoners die tijdelijk hulp kunnen gebruiken. De professionals van Wijkracht zijn op verschillende locaties en in wijken actief.

Het ondersteuningsteam (financiën, secretariaat, personeelszaken, communicatie) is nu nog gehuisvest in het hoofdkantoor aan de Deldenerstraat in Hengelo. Voor deze medewerkers en een aantal stedelijke diensten was men al langere tijd op zoek naar andere huisvesting. Een passende, nieuwe locatie is inmiddels gevonden aan de Johannaweg 26 in Hengelo. Naast het ondersteuningsteam verhuizen ook de medewerkers van Menthol, Hulpdienst Hengelo en Buurtbemiddeling naar het nieuwe onderkomen. Het pand aan de Johannaweg biedt inwoners van Hengelo ook een plek waar ze terecht kunnen met hun vragen of zorgen. Inwoners kunnen even binnenlopen of op afspraak met een professional in gesprek gaan. Voor meerdere vrijwilligers van Wijkracht is deze locatie straks ook hun nieuwe werkplek. De planning is om de locatie vanaf 1 september in gebruik te nemen.

In de buurt
Wijkracht blijft op verschillende locaties en in buurten en wijken aanwezig in de verschillende gemeenten. Op die manier zijn de professionals en vrijwilligers goed te bereiken voor inwoners die behoefte hebben aan informatie, advies of tijdelijke ondersteuning. Wijkracht biedt op verschillende levensgebieden informatie, advies en ondersteuning. Bijvoorbeeld opvoedondersteuning, maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning, hulp bij financiële problemen, jongerenwerk, vrijwilligerswerk en onafhankelijke cliëntondersteuning. De dienstverlening van Wijkracht is voor iedereen beschikbaar en er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie vindt u op www.wijkracht.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker