Foto:

Opnieuw vluchtelingenopvang

HENGELO - Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente gevraagd om opnieuw asielzoekers op te vangen. Vanaf medio juli dit jaar tot medio juli 2022 worden dan maximaal 135 asielzoekers opgevangen.

Deze krijgen onderdak in het pand aan de Willemstraat; dit was ook van oktober 2015 tot april 2017 in gebruik als aanvullende opvang voor asielzoekers. Aanleiding voor het verzoek is dat de huidige opvanglocaties van het COA vol zitten. Dit jaar zijn 5.000 extra opvangplaatsen nodig. Hoewel de coronacrisis enigszins een rem zette op de instroom, neemt de bezetting de afgelopen weken weer toe. Zo duren procedures ook langer; in sommige gevallen worden aanvragen niet binnen de wettelijke termijn afgehandeld.

Planning
Momenteel wonen er nog Poolse werknemers in het pand. Deze verhuizen op korte termijn. Hierna volgt een grondige schoonmaakbeurt en onderhoud, met onder meer brandveiligheidscontrole. Medio juli komen dan de eerste asielzoekers. Het gaat hierbij zowel om volwassenen als kinderen en de instroom gaat geleidelijk. COA zorgt voor passende begeleiding en er is 24 uur per dag een beheerder.

Meer berichten