Foto:

Nomineer de Beste Buur

HENGELO/ BORNE - Sinds maandag 15 juni kunnen inwoners uit gemeente Borne en gemeente Hengelo weer een beste buur nomineren voor de ''Beste Buur Bokaal''. Vooral in een tijd waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. Heeft u een buur die veel voor u of anderen betekent? Nomineren kan nog tot 1 augustus.

Maar liefst elf gemeenten doen mee met deze derde editie van de Beste Buur Bokaal. Dit is een initiatief van de lokale woningcorporaties, waaronder Welbions, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Het helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. De prijs is dan ook bedoeld om de verbinding tussen mensen in buurten verder te stimuleren.
Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een motivatie, onderbouw waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de onderscheiding verdient. Maak vooral ook gebruik van voorbeelden. De jury kijkt uit uit naar alle bijzondere burenverhalen.

Stille kracht
Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is de buur die zelf niet graag in het middelpunt staat die juist extra waardering verdient. De voorgaande jaren was telkens weer te zien hoeveel energie deze waardering geeft bij genomineerden. Per gemeente is er een jury aangesteld die de inzendingen beoordeelt.

Uitreiking op Burendag
De uitreiking vindt plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag in de elf deelnemende gemeenten. De winnaars ontvangen ieder een bokaal en een passende prijs.

Meer berichten
 
Auto zoeker