Foto: PR Keolis

Extra treinritten in de nacht

TWENTE - Op vrijdag 19 juni breidt Keolis Blauwnet de dienstregeling uit met twee extra ritten op het traject Zwolle-Enschede na twaalf uur 's nachts. Deze extra late ritten worden het komende jaar op de vrijdag en zaterdag vast in de dienstregeling opgenomen. Reizigers krijgen op deze manier de kans om op een later nachtelijk tijdstip via de provinciehoofdstad terug te keren naar Twente of omgekeerd.

Vanuit Enschede vertrekt de extra trein om 00.03 uur ’s nachts, deze arriveert om 01.01 uur in Zwolle. De rit biedt op station Hengelo aansluiting richting Zutphen om 00.16 uur, richting Oldenzaal om 00.18 uur en richting Goor om 00.46 uur. De extra trein vanuit Zwolle vertrekt om 01.05 uur en arriveert om 02.00 uur in Enschede. De trein stopt op alle tussengelegen stations: Heino, Raalte, Nijverdal, Wierden, Almelo, Almelo de Riet, Borne, Hengelo en Enschede Kennispark.

Extra service
Keolis ziet de extra nachtritten als een service richting reizigers die laat op de avond wensen te vertrekken. Op dit moment vertrekt de laatste trein vanaf Enschede om 23.34 uur. Reizigers die in Zwolle opstappen, kunnen dat nu nog tot 23.51 uur doen. De nieuwe ritten leveren dus in beide richtingen een half uur respijt.

Evaluatie
Na een periode van een jaar evalueren Keolis en de provincie Overijssel de ritten om te bepalen op welke wijze deze een vervolg kunnen krijgen. In verband met onderhoudswerkzaamheden die ’s nachts worden uitgevoerd, is het niet mogelijk om de trein op een nog later tijdstip te laten rijden.

Meer berichten
 
Auto zoeker