U kunt zelf veel doen tegen woningbrand

TWENTE - Een woningbrand, dat kan u toch niet overkomen? Het zou je verrassen: jaarlijks zijn er zo'n 80.000 woningbranden waarvan een kleine 30 met fatale afloop. Een brand kan grote gevolgen hebben, maar toch zijn veel mensen niet goed voorbereid.

De Brandweer Twente hamert de afgelopen jaren veel op het voorkomen van brand. Onder meer met het promoten van de rook- en CO2-melders. Zeker in de nachtelijke uren is het gebruik van een rookmelder verstandig. Tijdens het slapen ruikt u namelijk niets. Controleer dus regelmatig of deze rookmelders ook echt werken.

Diverse risico's
Woningbranden kunnen ontstaan door diverse oorzaken. Zo komt het toch nog vaak voor dat mensen roken in bed en hierbij in slaap vallen, waardoor brand ontstaat. Ook het opladen van elektrische apparatuur zorgt nog vaak voor branden. Zo laden veel mensen 's nachts hun telefoon op waarbij de telefoon bijvoorbeeld op een deken of stapel kleding ligt. Verder is het ook belangrijk om een vluchtplan te maken; welke deuren zijn bijvoorbeeld goed toegankelijk wanneer er brand uitbreekt in huis?

Meer berichten
 
Auto zoeker