ANWB test corona-proof kamperen: ook in Twente

TWENTE - Veel toeristen komen graag naar onze regio. De mooie natuur, de gemoedelijkheid en de rust trekken jaarlijks zo'n twee miljoen gasten naar Overijssel. En: toeristisch bezoek aan Twente en de brede regio zit al jaren in de lift. De coronacrisis maakt mensen echter wel wat nerveus om nu hun vakantie te boeken.

Hoewel de huidige crisis op papier een boost kan geven aan binnenlands toerisme - verre reizen zijn voorlopig van de kaart - is menig vakantieganger nu juist nog niet geneigd om ook echt te boeken. Want: hoe 'corona-proof' is mijn beoogde camping? En krijg ik wel mijn geld terug als ik onverhoopt tóch niet kan kamperen door de omstandigheden? Om potentiële kampeerders te helpen bij dit besluit lanceerde de ANWB afgelopen week een nieuw keurmerk voor campings. Onder meer camping De Noetselerberg in Nijverdal heeft dit aanvullende keurmerk al. Er zijn nog geen campings voorzien van het keurmerk in Rijssen-Holten op het moment van schrijven.

Corona-proof
De naar schatting 65 Twentse campings kunnen sinds eind april weer open. Per 1 juli mogen campings en kampeerbedrijven hun openbare sanitaire voorzieningen weer openen, evenals restaurants. Veel campinghouders hebben aanvullende maatregelen genomen zoals meer ruimte op kampeerplekken, speciale looprichtingen bij faciliteiten en meer schoonmaakrondes. Dit bovenop de geldende RIVM-adviezen. In Rijssen-Holten zijn nog geen campings voorzien van dit aanvullende keurmerk, camping de Noetselerberg in Nijverdal heeft dit al wel.

Campings zoeken
Op www.anwbcamping.nl kunnen mensen campings zoeken in binnen- en buitenland. Hierbij zijn campings met extra maatregelen voorzien van een apart keurmerk. Deze voldoen dan niet alleen aan alle landelijke en regionale eisen, maar ook ruimere annuleringsmogelijkheden. Dit moet kampeerders meer zekerheid bieden.

Meer berichten
 
Auto zoeker