Op 8 juni NL-Alert controlebericht

TWENTE - In verband met Pinksteren is 1 juni, de eerste maandag van de maand, om 12.00 uur geen sirene te horen en wordt er ook geen NL-Alert controlebricht gestuurd. Wel een week later!

Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid wel een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland en ontvang je op je mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS.

Wanneer NL-Alert
NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden.

NL-Alert ontvangen
Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Daarvoor hoef je niets te doen. Wanneer je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als je een koptelefoon of oortjes gebruikt. Lees na ontvangst direct het bericht, volg het advies op en informeer en help mensen om je heen.

Meer berichten