Hengelo doet bouwkavels in de verkoop komende maand

HENGELO - Ondanks alles gaat ook de vraag naar woningen en bouwruimte gewoon door deze tijd. En dat is maar goed ook; veel Hengeloërs willen dolgraag hun droomhuis bouwen op een mooie locatie, ook nu. Dit is ook belangrijk om onder meer de doorstroming op de lokale woningmarkt in stand te houden. Komende maand verkoopt de gemeente nieuwe bouwkavels in de plannen Landmanserve en Meander Zuid.

Er worden twee verkoopweken gehouden. In week 24, van 8 tot en met 14 juni, kunnen mensen zich inschrijven voor een kavel op het Landmanserve. In week 25, van 15 tot en met 21 juni, worden kavels verkocht voor Meander Zuid. In beide gevallen kan men zich via www.kavelsinhengelo.nl inschrijven. De verkoop van deze bouwrijp gemaakte kavels zou eigenlijk al eerder beginnen, maar ook dit werd door de coronacrisis uitgesteld.

Landmanserve
Het bouwplan Landmanserve omvat 33 nieuwe bouwkavels. Deze zijn geschikt voor vrijstaande, maar met meerdere kavels ook voor twee-onder-één-kapwoningen. Kavels zijn te koop vanaf 261 vierkante meter en vanaf 87.000 euro inclusief BTW. De definitieve perceelvorming door het kadaster loopt nog, dus de exacte omvang kan nog iets afwijken. Kopers betalen uiteindelijk de prijs die past bij de specifieke hoeveelheid vierkante meter van hun gekozen kavel.

Meander Zuid
In het bouwplan Meander Zuid komen 26 nieuwe kavels op de markt. Het gaat hier om zogenoemde vrije kavels. Dit houdt in dat men een stuk grond koopt van de gemeente waarop een vrijstaande woning gerealiseerd kan worden. Deze kavels zijn forser van omvang; ze beginnen bij 348 vierkante meter tot een riante 769 vierkante meter. Dit bouwplan ligt in het midden van de wijk, met veel groen en water.

Procedure
Belangstellenden kunnen in de verkoopweken inschrijven op een kavel via www.kavelsinhengelo.nl. Na de sluitingsdatum zal een notaris op basis van loting de volgorde van inschrijven bepalen. Deze heeft weer invloed op het toewijzen van opties op kavels. Zo heeft iedereen gelijke kansen op een kavel.

Meer berichten
 
Auto zoeker