Foto: David Stassen

Twentebad weer beperkt open

HENGELO - Het Twentebad is weer gedeeltelijk open. Het zwembad heeft een stappenplan gemaakt om dit veilig en verantwoord aan te pakken. Twee testgroepen probeerden maandag het stappenplan uit. Deze testten de routing, het omkleden, afstand houden in de baden, het online aanmelden en andere zaken. Daarna volgden andere testgroepen. Als alles goed loopt, gaat het Twentebad de opening verder uitbreiden.

De versoepeling van de maatregelen om het coronavirus in te dammen maakt het mogelijk dat ook zwembaden weer open kunnen. Het Twentebad is direct aan de slag gegaan om dit mogelijk te maken. Het zwembad gebruikte daarvoor als leidraad het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’ van de zwembadbranche.

Voorwaarden
Op de website www.twentebad.nl staan de aanvullende voorwaarden om te zwemmen. Douchen is bijvoorbeeld niet mogelijk, alleen omkleden na afloop. Het Twentebad verplicht bezoekers om thuis al de zwemkleding aan te trekken. Zwemmen van banen gebeurt in één richting over twee zwembanen in een soort “rondje”. Er zijn banen voor snelle en langzame zwemmers. Ook tijdens het zwemmen moeten de aanwezigen 1,5 meter afstand houden; inhalen is dus niet toegestaan. Na elke groep maken de medewerkers van het Twentebad de noodzakelijk ruimtes schoon, zoals de kleedhokjes en het toilet.

Zwemles
De afgelopen week is getest met banenzwemmers en groepslessen, waarbij bezoekers zich online moesten aanmelden en er ook online betaald moest worden. De volgende stap is het hervatten van de zwemlessen. Dit is het meest complexe deel om te organiseren. Het doel is om per 18 mei ook met de zwemles te starten. Op basis van de ervaringen komt er een programmering met blokken banenzwemmen en groepslessen. Het Twentebad wil zo snel mogelijk overgaan naar een ‘normalere’ programmering. Hoe lang dat gaat duren, is niet bekend. Dat heeft er mede mee te maken in hoeverre de bezoekers zich aan de maatregelen houden. Ook voor het Twentebad geldt: ‘Alleen samen krijgen we Corona onder controle’. De accommodatie blijft gesloten voor iedereen die niet online is aangemeld via www.twentebad.nl. Langskomen voor vragen heeft dus geen zin.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>